Плуот "Флавор Супреме" 2 річний, слива-абрикос,морозостійкий
Плуот Флавор Супреме (Flavor Supreme) – складний гібрид сливи й абрикоса. Вважається лучьшим серед плуотов. Виведений у США у 1988р., відомим селекціонером і генетиком Флойдом Зайгером як ексклюзивний продукт.
Плоди кулясті великі 5-6см., у діаметрі, цікавого забарвлення. Шкірка сірувато-зелена, з червоними вкрапленнями у вигляді крапок і штрихів. Що примітно забарвлення може змінюватися з перевагою у бік червоного кольору. З боку досить незвично виглядають, може навіть не привабливо, але під непоказною зовнішністю замаскований винятковий смак і інтенсивний аромат.
М'якоть середньої щільності, дуже соковитий, при дозрівання ніжна, бордового кольору.
Смакові якості на вищому рівні, дивує навіть бувалих дегустаторів. За шкалою Брикса Flavor Supreme має найвище серед плуотов вміст цукру (індекс 17).
Дозрівають плоди в другій половині липня-початку серпня. Зберігання плодів близько 2-х тижнів.
Хороша морозостійкість, що дає можливість вирощувати цей гібрид по всій території України.
Висота саджанця: 150-200см.
Підщепа: алича.
Висота дерева:4-5м.
Плодоношення:3-4 рік після посадкі.
Запилення:потребує опилювача.
Ідеальним запилювачем вважається Flavorosa (Флевороза), хоча непогано може запилюватися іншими сортами зростаючими неподалік диплоїдних слив.
Маса: 80-120г.
Смак: дуже солодкий, неймовірно смачний.
Дозрівання: з середини серпня до початку вересня.
Схема посадки:4×2м.
Основні атрибути | |
---|---|
Сорт/Гібрид | гібрид |
Тип продукції | Саджанці |
Країна виробник | Україна |
Ботанічні характеристики | |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Так |
Висота рослин | Середньорослі |
Вік саджанця | 2-во річний |
Користувацька характеристика | |
Упаковка | Надійна (стрейчплівка з вологими тирсами) |
- Ціна: 270 ₴