Продавець Магия Сада розвиває свій бізнес на Prom.ua 2 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
70 відгуків
ПЕРЕД ЗАМОВЛЕННЯ САДЖАНЦІ ОСІНЬ 2021 - ВІДКРИТО

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена у найближчий робочий день.

+380974682218
+380974682218
+380660285921
Магія Саду
Кошик

аджанці Айви

Айва є єдиним представником роду Cidonia oblonga. Являє собою листопадне дерево, рідше кущ, висотою від півтора до п'яти метрів. Відрізняється косим напрямком піднімаючись вгору гілок. Кора айви тонка, луската, червоно-бурого, темно-сірого або коричнево-чорного кольору. Молоді гілки мають буро-сірий колір, а пагони – сіро-зелений.
Збір плодів айви відбувається по мірі дозрівання. Біологічні особливості айви обумовлюють довгий термін зберігання плодів цієї рослини. У свіжому вигляді при наявності відповідних умов вони можуть зберігатися протягом п'яти місяців.
Але, варто сказати, що свіжі плоди малопридатні в їжу. Зазвичай їх вживають в печеному або вареному вигляді. Також плоди айви можуть використовуватися для приготування желе, мармеладу, варення, цукатів, компотів і соків з м'якоттю. Завдяки наявності в плодах запашної ефірної олії, має своєрідний специфічний смак, айва часто використовується як гарнір до м'ясних страв. Консервована айва становить більшу частину багатьох національних страв кавказької і середньоазіатської кухні.
Айву можна віднести до лікувальних рослин. Лікарською властивістю володіють не тільки свіжі плоди рослини, багаті залізом, але і насіння, збираються при переробці плодів. Для застосування в лікувальних цілях насіння висушуються при температурі не більше 50 градусів.
Велика кількість дубильних і слизових речовин, які містять насіння айви, визначає їх лікувальні властивості. Хорошим ефектом володіє використання відвару при захворюваннях дихальних шляхів для зниження кашлю. Також відвар рекомендується до застосування в якості косметологічного кошти, пом'якшує шкіру.
Свіжі плоди айви використовують при недокрів'ї та як жовчогінний засіб. Застосування відвару з листя рослини допоможе позбутися рано виникла сивини.
Айва – растение, родственное яблокам и груш, но через вяжущего и терпкого вкуса ее редко употребляют в сыром виде. Приготовленные из айвы блюда сохраняют все ее полезные и лечебные свойства. Плод айвы содержит биологически активные вещества, из них большое количество яблочной, лимонной и тартроновая кислот. Присутствуют также железо, цинк, фосфор, медь, кальций, пектины. Яркие желтого цвета плоды дарят людям витамины С, Е, В1, В2, В6, РР и провитамин А. Обладает растение антиоксидантными, антивирусными свойствами.
Сік стиглих плодів надає загальнозміцнюючу, сечогінну дію. Також плоди використовують як скріплює, кровоспинний і протиблювотний засіб. Айва є цінним харчовим продуктом, це пояснюється вмістом в ній фруктози, камеді, аскорбінової кислоти, крохмалю, глікозиду амігдалин і жирного масла.